Sri Lanka – rondreis met gids

Individuele reizen Geen transport inbegrepen

Geniet tijdens deze rondreis door Sri Lanka van het prachtige landschap met hooglanden, langgerekte stranden en theeplantages, maar ook van safari’s met wilde olifanten, luipaarden en vele tempels met imposante Boeddhabeelden. En dat allemaal onder de professionele begeleiding van je eigen gids.
 

Jouw reisschema

Dag 1

Europa – Colombo

Je vliegt vanuit een Europese luchthaven naar Colombo (niet inbegrepen).
 

Dag 2

Colombo - Negombo

Na je aankomst in Colombo ga je naar Negombo, waar je het Hollands Kanaal ziet. Je ziet er de kleurrijke catamarans binnenvaren die er ’s morgens hun vangst aan wal brengen. Ook bezoek je de vismarkt. In de namiddag staat er een boottocht naar de lagune met de mangroves op het programma. Overnachting in Camelot Beach hotel.
 

Dag 3

Negombo – Dambulla - Pollonaruwa

Tijdens je rit naar Dambulla bezoek je de rotstempels. Binnenin vind je prachtige rotsschilderingen. Je ziet er ook vele Boeddhabeelden, alsook de Hindu - beelden van Vishnu en Saman. Verder onderweg bezoek je een batikatelier. Daarna rijden we verder naar Polonnaruwa, hoofdstad van de 11de tot de 12de eeuw. De uit de rotsen gehouwen Boeddhabeelden van Gal Vihare stralen een rust uit in een perfecte serene omgeving. Overnachting in het Saunter Paradise hotel.
 

Dag 4

Sigiriya – Minneriya NP

Na het ontbijt vertrek je naar Sigiriya, ook gekend als de Leeuwenrots. Een klim naar boven wordt dubbel beloond: je geniet van een prachtig uitzicht over de jungle en daarnaast zie je een van de grootste antieke kunstschatten van Sri Lanka, de eeuwenoude fresco’s van de 21 wolkenmeisjes, halfnaakte godinnen en hofcourtisanes. Daarna volgt een bezoek aan een atelier van houtsnijwerk. In de namiddag volgt een jeepsafari in het Minneriya NP.
 

Dag 5

Matale - Kandy

Vandaag rij je naar Kandy met onderweg in Matale een bezoek aan een kruidentuin. Na de middag aankomst in Kandy, waar een bezoek aan het ‘Gem Center’ op het programma staat. Aan de hand van een film krijg je uitleg over het winnen en bewerken van edelstenen. Ook het verschil tussen de edelstenen en hun kwaliteiten wordt getoond. In de vooravond bezoek je de tempel van de Heilige Tand. ’s Avonds woon je een voorstelling van de culturele dansers van Kandy bij. Overnachting in het Suisse hotel.
 

Dag 6

Kandy– Pinnawela –Kandy

Na het ontbijt ga je naar Pinnawela, dat vooral bekend is om haar olifantenweeshuis. Dit werd in 1975 gesticht voor de opvang van gewonde en verweesde olifanten. Ondertussen wonen hier 40 olifanten. Twee keer per dag wandelen de olifanten naar de rivier voor een verkoelend bad. Een unieke ervaring! Terug naar Kandy voor een wandeling in de Botanische tuinen van Peradiniya. Een deel van de tuin is gekend voor de grote populatie vliegende honden en voor de grote verscheidenheid aan orchideeën.
 

Dag 7

Nuwara Eliya

Vandaag rij je verder door het prachtige landschap met theeplantages en bezoek je een theefabriek. In de late namiddag bezoek je Nuwara Eliya. Op de markt kan je verschillende textielwaren kopen. Het zijn meestal artikelen die bestemd waren voor de Europese Markt, maar wegens kleine foutjes niet geleverd werden; hard afdingen is hier de boodschap. Overnachting in het Araliya Green Hills hotel.
 

Dag 8

Nuwara Eliya – Horton Plains – Ella - Yala

De dag begint met een wandeling naar Worlds End. Van hieruit heb je een schitterend zicht over de omgeving. Rond de middag trek je verder naar het zuiden. Onderweg bezoek je de beroemde Ravana watervallen. Voor je in Tissa eindigt, bezoek je het dorp Kataragama, voor de hindoes 'de heiligste van alle heilige plaatsen van Sri Lanka', omdat hier de tempel van Skanda staat. Overnachting in Chandrika hotel.
 

Dag 9

Yala

Vandaag ga je op safari in het Yala National Park. Naast olifanten, herten en buffels is het Yala National Park ook een van de beste plaatsen om een luipaard te spotten. Ook huisvest  het park bijzondere reptielen waaronder de zoutwaterkrokodil, de Indische cobra, en de russell’s adder. In de namiddag kan je genieten van de faciliteiten van het hotel. Overnachting in Chandrika hotel.
 

Dag 10

Galle – Kosgoda - Ahungalla

Je reist verder naar Galle waar je een bezoek brengt  aan het historische centrum en het V.O.C. fort dat nog grotendeels intact is. In het stadje zelf zie je nog Hollandse huizen en de Nederlandse kerk uit 1752. Op weg naar Ahungalla bezoek je Kosgoda, met de verschillende schildpadden centrums. Je komt aan bij het laatste hotel: het Riu Sri Lanka hotel. Je verblijft hier in een juniorsuite op basis van all inclusive.
 

Dag 11 tot 12

Ahungalla

Vrij verblijf in Riu Sri Lanka hotel in All inclusive.
 

Dag 13

Ahungalla - Negombo

Je mag je kamer behouden tot de tijd van je transfer. De chauffeur brengt je tijdig naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Europa. (Terugvlucht niet inbegrepen in de prijs)
 
Horizon Select
Prijs & beschikbaarheid


 • Vul alsjeblieft een e-mailadres in waarop je de offerte graag ontvangt.
Vraag een offerte
Heb je een vraag? Wij helpen jou graag verder!
 • Alle overnachtingen met ontbijt tijdens de rondreis
 • All inclusive tijdens het strandverblijf
 • Alle transfers en vervoer op basis van individuele wagen met airco
 • Diensten van Engelstalige chauffeur/gids
 • Alle excursies en inkomgelden van vermelde excursies
 • Safari in Minneriya NP en Yala NP
 • Een gepersonaliseerd reisboek per kamer
 • Internationale vlucht
 • verzekeringen
 • Lunches
 • Dranken
 • Niet vermelde excursies
 • Persoonlijke uitgaven
 • Visum (€35pp)
 • Fooien(5 € p.p./dag voor de dagen waarop je rondreist)
-
Prijzen en beschikbaarheden veranderen voortdurend. Wil je de laagste prijs van vandaag kennen of vastleggen? Bel ons gauw op.

Kies je Selectair reisagent.


zoeken

Geef een geldige postcode of locatie op.