Corona Update oktober 2021

Corona Update oktober 2021

Deel dit artikel

Reizen en COVID-19


Reizen? Waar kan ik heen?

De wereld bereizen is nog niet helemaal mogelijk.
Toch kan er al heel wat!

Reizen binnen Europa, maar ook hoe langer hoe meer bestemmingen buiten Europa worden toegankelijk.  Meestal zijn vaccinatiebewijzen en invulformulieren nodig en hier en daar een PCR-test.
Aarzel niet om ons te contacteren, want de mogelijkheden wijzigen dagelijks.

Het is aan te bevelen om u te vergewissen van de upgedate informatie aangaande internationale reizen op de verschillende websites van de overheid.

Als u met ons reist, dan informeren wij u over het totale plaatje. No Stress!

Inreizen in België:  info-coronavirus.be/nl/reizen/

Kleurcodes per land:  info-coronavirus.be/nl/kleurcodes-per-land/

Hoogrisico-landen:  info-coronavirus.be/nl/hoog-risico-landen/

Huidige maatregelen / FAQ: info-coronavirus.be/nl/faq/

Binnenlandse Zaken: Internationale reizen

Al de verschillende maatregelen en formaliteiten maken het wel vrij complex.  Op bovenstaande websites vindt u al heel veel informatie en is verplichte lectuur voor wie op reis vertrekt.

Maar daar hoeft ú zich geen zorgen over te maken.

Wanneer u via ons kantoor reist, dan  informeren wij u volledig en bezorgen u een stap-voor-stap overzicht van de formaliteiten die je moet vervullen en de formulieren die je nodig hebt.

Selectair Bornem Travel = reizen zonder zorgen !

Opgelet, onderstaande info is sterk onderhevig aan dagelijkse wijzigingen, afhankelijk van de wisselende Coronatoestanden.  De websites waar naar wordt verwezen worden zo snel als mogelijk up-to-date gebracht.

Kleurcodes en de actuele situatie vind je op onderstaande link:
https://www.info-coronavirus.be/nl/

Specifiek voor Frankrijk is dit de meest volledige informatie die we op dit moment konden vinden (14/7/2021):

Op de site www.info-coronavirus.be wordt een en ander beschreven over de kleurcodes per land.


Passenger Locator Form Online (verplicht in te vullen bij terugkeer)

De Public Health ‘Passenger Locator Form’ staat inmiddels online op de website travel.info-coronavirus.be. Deze is beschikbaar in de drie landstalen en in het Engels en moet ingediend worden door iedereen die langer dan 48u in het buitenland verblijft of die per vliegtuig of schip aanlandt. Voor deze laatste categorie bestaat er een uitzondering als je minder dan 48u in België blijft of in het buitenland verbleef. Het formulier moet worden ingevuld in de 48u voor men in België toekomt.


Europese Commissie

De Europese Commissie lanceerde “Re-open EU”, een webplatform ter ondersteuning van een veilige hervatting van reizen en toerisme in heel Europa. 

https://reopen.europa.eu/nl/

Vanzelfsprekend gooien wij graag onze ruime professionele ervaring in de strijd en staan wij u graag bij met raad en advies om uw vakantie op de beste manier te beleven.

TUI en rode zones

U heeft het wellicht al gemerkt, grote delen van Spanje en het volledige grondgebied van Portugal kleuren, naast een aantal andere bestemmingen, opnieuw rood op de ECDC kleurkaart. TUI zal u voor de betrokken dossiers niet contacteren, het is aan de klant om zelf actie te ondernemen als men wenst om te ruilen naar een andere bestemming of als men wil annuleren.
Enkel in het geval dat TUI zelf beslist om reizen naar een bepaalde bestemming volledig te annuleren zullen ze contact opnemen.
Vanzelfsprekend volgen wij voor u uw dossier nauwgezet op.

Disclaimer: de informatie op deze pagina is niet uitputtend. Het is gebaseerd op de meest recente beschikbare gegevens van EU-lidstaten en verzameld uit andere openbare en gezaghebbende nationale bronnen. Hoewel de Commissie ernaar streeft de informatie zo actueel mogelijk te houden, nemen wij geen enkele verantwoordelijkheid, expliciet of impliciet, voor de volledigheid en nauwkeurigheid van de informatie op deze pagina of individuele beslissingen daarop.


Isabel helpt je graag verder
Isabel helpt je graag verder

Isabel helpt je graag verder

Selectair Bornem Travel

Heb je een vraag? Bel ons gerust even op of stuur ons een mailtje. Dan maken wij zo snel mogelijk werk van jouw aanvraag.

Boomstraat 54
2880 Bornem